MK EN

Новости

27.09.2022 09:49:52 #АБИТинтервју: Запознајте ја Андриана Матлиоска, дел од нашето портфолио на #УспешниПриказни на Академијата за „Corporate Governance & Compliance“


#АБИТинтервју: Запознајте ја Андриана Матлиоска, compliance officer во Силк Роуд Банка АД Скопје и

31.08.2022 20:13:00 #АБИТинтервју: Запознајте ја Драгица Стаменковиќ


#АБИТинтервју: Запознајте ја Драгица Стаменковиќ, Раководител на експозитура на НЛБ Банка АД Скопје

29.08.2022 15:28:32 #АБИТинтервју: Запознајте се со Елена Митковска, наша алумна од Академијата „Certified Controller“


#АБИТинтервју: Запознајте се со Елена Митковска, наша алумна од Академијата „Certified Contro

06.05.2022 17:17:13 БНТ - гостување на проф. д-р Синиша Наумоски


БНТ - гостување на проф. д-р Синиша Наумоски 📺 Бугарската национална телевизија (БНТ) - „Би

29.04.2022 20:14:28 АБИТ АНАЛИЗА: „Менаџерите често донесуваат одлуки во знакот извичник (!)


АБИТанализа: „Менаџерите често донесуваат одлуки во знакот извичник (!)“ Метафорички к

27.04.2022 13:31:57 АБИТ АНАЛИЗА: КАКО ЌЕ БИДЕ ПОСТАВЕН НАЧИНОТ НА ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА СВЕТСКАТА ЕКОНОМИЈА ВО Т.Н. ПОСТ-КОНФЛИКТЕН ПЕРИОД ВО РУСКО-УКРАИНСКАТА КРИЗА?


КАКО ЌЕ БИДЕ ПОСТАВЕН НАЧИНОТ НА ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА СВЕТСКАТА ЕКОНОМИЈА ВО Т.Н. ПОСТ-КОНФЛИКТЕН ПЕРИО

19.04.2022 20:50:46 АБИТ АНАЛИЗА: ВИСТИНСКО ТОЛКУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИТЕ ВАРИЈАБЛИ И ПОРАКАТА ОД ПОПИСОТ


АБИТ АНАЛИЗА: ВИСТИНСКО ТОЛКУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИТЕ ВАРИЈАБЛИ И ПОРАКАТА ОД ПОПИСОТ Настаните во

22.02.2022 22:00:09 АБИТ АНАЛИЗА: КАКВИ СЕ СОСТОЈБИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА, КАКО НАШ НАЈБИТЕН ТРГОВСКИ ПАРТНЕР?


АБИТ АНАЛИЗА: КАКВИ СЕ СОСТОЈБИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА, КАКО НАШ НАЈБИТЕН ТРГОВСКИ ПАРТНЕР? Слично на движе

15.02.2022 21:25:49 АБИТ АНАЛИЗА: БАНКАТА, БАНКАРОТ И НОВИТЕ КОМПЕТЕНЦИИ


АБИТ АНАЛИЗА: БАНКАТА, БАНКАРОТ И НОВИТЕ КОМПЕТЕНЦИИ Навиката да се работи повеќе од тоа за што с

11.02.2022 22:13:54 АБИТ АНАЛИЗА: ЗНАЧАЈНИ ФАКТИ ЗА ПРОФИТАБИЛНОСТА КАЈ МАКЕДОНСКИТЕ БАНКИ


АБИТ АНАЛИЗА: ЗНАЧАЈНИ ФАКТИ ЗА ПРОФИТАБИЛНОСТА КАЈ МАКЕДОНСКИТЕ БАНКИ  Намален за една банка

08.02.2022 21:35:28 АБИТ АНАЛИЗА: СТРАНСКИ ДЕВИЗНИ ПРИЛИВИ


АБИТ АНАЛИЗА: СТРАНСКИ ДЕВИЗНИ ПРИЛИВИ Во АБИТ, знаеме да коментираме дека за да се биде песимист

04.02.2022 13:15:24 АБИТ АНАЛИЗА: КОЛАТЕРАЛОТ ВО КРЕДИТИРАЊЕТО


АБИТ АНАЛИЗА: КОЛАТЕРАЛОТ ВО КРЕДИТИРАЊЕТО Кога зборуваме за ризиците, не може, а да не се спомене

31.01.2022 21:58:04 АБИТ АНАЛИЗА: КОНТРОЛИНГ НА РИЗИЦИТЕ


АБИТ АНАЛИЗА: КОНТРОЛИНГ НА РИЗИЦИТЕ Поимот ризик во модерното банкарство подразбира процес на про

22.12.2021 13:30:36 КИБС - Ново поглавје во дигитализација


               Ново поглавје во дигитализација OneID -

18.08.2020 00:06:29 КАПИТАЛ И НЕГОВА АДЕКВАТНОСТ ВО КОМЕРЦИЈАЛНОТО БАНКАРСТВО


Како банките успеваат со толку минимално учество на сопствениот капитал во вкупните средства, да об

26.03.2020 21:06:22 АНТИ-КОРОНА ЕКОНОМСКА ПРЕВЕНЦИЈА


АНТИ-КОРОНА ЕКОНОМСКА ПРЕВЕНЦИЈА Мобилизација на целиот финасиски систем, со особен осврт на паза

30.01.2020 13:05:59 Интервју со проф. д-р Глигор Бишев, претседател на Управниот одбор и генерален извршен директор на „Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје"


Интервју со проф. д-р Глигор Бишев, претседател на Управниот одбор и генерален извршен директор на

08.02.2019 13:01:52 Македонска Банка за Поддршка на Развојот – одлична можност


Македонска Банка за Поддршка на Развојот – одлична можност Статија во „е-Банкар&ldqu

23.01.2019 15:09:10 Некои нови тенденции и ризици во меѓународниот финансиски менаџмент и банкарскиот сектор


Некои нови тенденции и ризици во меѓународниот финансиски менаџмент и банкарскиот сектор Статија в

16.01.2019 15:03:46 ТЕХНОЛОШКАТА ТРАНСФОРМАЦИЈА И НЕЈЗИНОТО ВЛИЈАНИЕ


ТЕХНОЛОШКАТА ТРАНСФОРМАЦИЈА И НЕЈЗИНОТО ВЛИЈАНИЕ Статија во „е-Банкар“ број 9 М-р К

15.01.2019 15:59:43 СОЗДАВАЊЕ НА КУЛТУРА НА КОНТРОЛА НА УСОГЛАСЕНОСТ И СПРЕЧУВАЊЕ НА ПЕРЕЊЕ ПАРИ И БОРБА ПРОТИВ ФИНАНСИРАЊЕ НА ТЕРОРИЗАМ


СОЗДАВАЊЕ НА КУЛТУРА НА КОНТРОЛА НА УСОГЛАСЕНОСТ И СПРЕЧУВАЊЕ НА ПЕРЕЊЕ ПАРИ И БОРБА ПРОТИВ ФИНАНСИ

14.01.2019 11:19:40 Криптовалута – злато на интернет


Криптовалута – злато на интернет Статија во „е-Банкар“ број 9 Проф. д-р Зоран

11.01.2019 10:05:40 Инстант-плаќања – во центарот на новите платежни трендови


Инстант-плаќања – во центарот на новите платежни трендови Статија во „е-Банкар&ldq

09.01.2019 14:31:56 Германски модел на стручно образование во Македонија


Германски модел на стручно образование во Македонија ИНТЕРВЈУ во ‘е-Банкар‘ број 9

08.01.2019 11:19:13 Стратегиско управување со деловни податоци и деловна информатика


Стратегиско управување со деловни податоци и деловна информатика Статија во „е-Банкар&ldqu

28.12.2018 12:23:19 Специјалистичка програма за менаџер на филијали (Certificate Branch Manager)


Специјалистичка програма за менаџер на филијали (Certificate Branch Manager) Статија во „е

19.12.2018 12:29:09 TRADE FINANCE SPECIALIST


TRADE FINANCE SPECIALIST Статија во „е-Банкар“ број 9 Андреј Ефтимов Раководи

06.12.2018 15:16:24 Улогата на банките при изведба на градежните објекти на странските пазари


Улогата на банките при изведба на градежните објекти на странските пазари   Статија во &bdqu

05.12.2018 10:52:54 Социоемоционалните компетенции на вработените и менаџерите како фактор за ефикасност и ефективност на организациите


Социоемоционалните компетенции на вработените и менаџерите како фактор за ефикасност и ефективност

29.11.2018 14:54:00 Со недефинирана перспектива, не може да очекуваме бизнисот да размислува за инвестиции


Со недефинирана перспектива, не може да очекуваме бизнисот да размислува за инвестиции Интервј

01.10.2018 10:16:18 Зголемување на иновативните практики во AML & CFT


Зголемување на иновативните практики во AML & CFT Интервју за ‘е-Банкар‘ број

28.09.2018 12:46:31 АПЛИЦИРАЈ ЗА ЕДНОГОДИШНИТЕ СЕРТИФИКАЦИОНИ ПРОГРАМИ ЗА БАНКАРСКА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА


АПЛИЦИРАЈ ЗА ЕДНОГОДИШНИТЕ СЕРТИФИКАЦИОНИ ПРОГРАМИ ЗА БАНКАРСКА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА   &n

27.09.2018 15:31:35 Македонска Банка за Поддршка на Развојот – одлична можност


Македонска Банка за Поддршка на Развојот – одлична можност Статија во ‘е-Банкар&lsqu

26.09.2018 13:38:31 Директен маркетинг и грижа за корисници


 Директен маркетинг и грижа за корисници Статија во ‘е-Банкар‘ број 8 Бојан

24.09.2018 12:38:55 Цели на кредитната анализа


Цели на кредитната анализа Статија во ‘е-Банкар‘ број 8 Александра Мирчовска, MBA

21.09.2018 13:53:26 ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО Е КЛУЧНА КАРАКТЕРИСТИКА ЗА ПОЗИТИВНА ЕВОЛУИРАЧКА ЕКОНОМИЈА


ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО Е КЛУЧНА КАРАКТЕРИСТИКА ЗА ПОЗИТИВНА ЕВОЛУИРАЧКА ЕКОНОМИЈА Интервју за ‘

20.09.2018 10:31:04 ЗНАЧАЈНИ АСПЕКТИ ЗА ПРОЦЕНА НА КРЕДИТНАТА СПОСОБНОСТ НА КЛИЕНТОТ


ЗНАЧАЈНИ АСПЕКТИ ЗА ПРОЦЕНА НА КРЕДИТНАТА СПОСОБНОСТ НА КЛИЕНТОТ Статија во ‘е-Банкар&ls

19.09.2018 16:03:02 ONE-YEAR CERTIFICATION PROGRAMS FOR BANKING SPECIALIZATION


ONE-YEAR CERTIFICATION PROGRAMS FOR BANKING SPECIALIZATION CERTIFIED RISK MANAGER® CERTIFIE

19.09.2018 14:30:52 Предизвици на корпоративните информациски системи


Промени што го унапредуваат работењето во компаниите базирани на нови технолошки достигнувања Ст

18.09.2018 10:45:57 Проблематични пласмани и наплата на проблематични пласмани


Проблематични пласмани и наплата на проблематични пласмани Статија во ‘е-Банкар‘ бро

17.04.2018 13:05:55 REPORT ON CASH FLOWS AND THE INFORMATION GIVEN FOR THE BANK MANAGEMENT


REPORT ON CASH FLOWS AND THE INFORMATION GIVEN FOR THE BANK MANAGEMENT AbstractThe article foc

17.04.2018 12:10:24 INFORMATION FROM THE INCOME STATEMENT IN FUNCTION OF THE BANK MANAGEMENT


INFORMATION FROM THE INCOME STATEMENT IN FUNCTION OF THE BANK MANAGEMENT At the very beginni

17.04.2018 12:03:41 INFORMATION FROM THE BALANCE SHEET IN THE FUNCTION OF THE MANAGERIAL ACCOUNTING


INFORMATION FROM THE BALANCE SHEET IN THE FUNCTION OF THE MANAGERIAL ACCOUNTING AbstractThe rela

17.04.2018 11:48:00 BASEL III IN FUNCTION OF INCREASING THE SHAREHOLDERS CAPITAL


BASEL III IN FUNCTION OF INCREASING THE SHAREHOLDERS CAPITAL AbstractThe purpose of this study i

10.08.2017 18:35:51 НОВИТЕ РИЗИЦИ СЕ КИБЕРРИЗИЦИТЕ


Д-р Снежана Черепналковска Дуковска, CISA, ISO 27001LA Одговорен внатрешен ревизор за информат

16.02.2017 16:02:13 УЛОГАТА НА ДРЖАВНИТЕ РАЗВОЈНИ БАНКИ


УЛОГАТА НА ДРЖАВНИТЕ РАЗВОЈНИ БАНКИ Статија во ‘е-Банкар‘ број 6 М-р Бесим Билали

15.02.2017 11:39:29 ANËTARËSIMI NË NATO DO TË THOSHTE NJË SHKALLË MË E LARTË E SIGURISË SË QYTETARËVE, EKONOMISË DHE SHTETIT


ANËTARËSIMI NË NATO DO TË THOSHTE NJË SHKALLË MË E LARTË E

15.02.2017 11:32:28 ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО БИ ЗНАЧЕЛО ПОВИСОК СТЕПЕН НА СИГУРНОСТ НА ГРАЃАНИТЕ, СТОПАНСТВОТО И НА ДРЖАВАТА


ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО БИ ЗНАЧЕЛО ПОВИСОК СТЕПЕН НА СИГУРНОСТ НА ГРАЃАНИТЕ, СТОПАНСТВОТО И НА ДРЖАВАТА&

13.02.2017 14:36:14 KONTROLLI NGEL I PAZËVENDËSUESHËM MADJE EDHE NË KUSHTE TË KËQIJA TË TREGUT, KLIENTËVE NERVOZË DHE NDRYSHIMEVE TË SHPEJTA


KONTROLLI NGEL I PAZËVENDËSUESHËM MADJE EDHE NË KUSHTE TË KËQIJA T&Eu

13.02.2017 14:25:06 КОНТРОЛИНГОТ ОСТАНУВА НЕЗАМЕНЛИВ ДУРИ И ВО УСЛОВИ НА ЛОШИ ПАЗАРИ, НЕРВОЗНИ КЛИЕНТИ И БРЗИ ПРОМЕНИ


КОНТРОЛИНГОТ ОСТАНУВА НЕЗАМЕНЛИВ ДУРИ И ВО УСЛОВИ НА ЛОШИ ПАЗАРИ, НЕРВОЗНИ КЛИЕНТИ И БРЗИ ПРОМЕНИ

16.01.2017 14:55:17 КОНТРОЛИНГОТ ПРЕТСТАВУВА МАРКЕТИНГ НА СМЕТКОВОДСТВОТО


КОНТРОЛИНГОТ ПРЕТСТАВУВА МАРКЕТИНГ НА СМЕТКОВОДСТВОТО       ИНТЕРВЈУ за „Е

13.01.2017 16:05:54 ОГРОМНО НИ Е ЗАДОВОЛСТВОТО ШТО ЈА ДОНЕСОВМЕ ПРОГРАМАТА НА БАЛКАНОТ


 ОГРОМНО НИ Е ЗАДОВОЛСТВОТО ШТО ЈА ДОНЕСОВМЕ ПРОГРАМАТА НА БАЛКАНОТ Евелин Хантерглавен

12.01.2017 21:29:14 АБИТ АНАЛИЗА ЗА УЛОГАТА НА БАНКАРСКИОТ МЕНАЏМЕНТ


АБИТ АНАЛИЗА ЗА УЛОГАТА НА БАНКАРСКИОТ МЕНАЏМЕНТ   Несомнено, денес, неизвесноста и

11.01.2017 16:26:26 „е-Банкар“, октомври, 2014 г., проф. д-р Евица Делова-Јолевска


УЛОГАТА НА СУПЕРВИЗИЈАТА НА БАНКИТЕ Статија во „е-Банкар“, октомври 2014 година. &nb

22.08.2016 13:45:07 ЧЛЕНОТ НА ИНИЦИЈАТИВНИОТ ОДБОР НА АБИТ – ГОСТИН ВО ДНЕВНИКОТ НА МТВ1


ЧЛЕНОТ НА ИНИЦИЈАТИВНИОТ ОДБОР НА АБИТ – ГОСТИН ВО ДНЕВНИКОТ НА МТВ1 

22.08.2016 13:44:05 ПРОФИТ - БАНКАРСКИ ПРОИЗВОДИ ЗА КОМПАНИИТЕ 3


ПРОФИТ - БАНКАРСКИ ПРОИЗВОДИ ЗА КОМПАНИИТЕ 3 

22.08.2016 13:42:22 ПРОФИТ - БАНКАРСКИ ПРОИЗВОДИ ЗА КОМПАНИИТЕ 2


ПРОФИТ - БАНКАРСКИ ПРОИЗВОДИ ЗА КОМПАНИИТЕ 2 

22.08.2016 13:40:52 ПРОФИТ - БАНКАРСКИ ПРОИЗВОДИ ЗА КОМПАНИИТЕ 1


ПРОФИТ - БАНКАРСКИ ПРОИЗВОДИ ЗА КОМПАНИИТЕ 1 

22.08.2016 13:39:09 КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА НА АБИТ 24 ЈУНИ 2014


КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА НА АБИТ 24 ЈУНИ 2014 Под мотото „Ние создаваме успех“, на 24 јун

18.08.2016 12:56:41 Гостување на АБИТ на МРТ


Наслов на страната


Icon

Ул. „Орце Николов“ бр. 75 1000, Скопје (зграда на Македонска берза АД Скопје - први кат)

Icon2

+389 2 312 5500


Site by