MK EN

Пријава за учествоOдберете семинар:11.06.2021

4-та Меѓународна контролинг конференција - SUCCESSFUL TRANSFORMATION WITH CONTROLLING

 

Аплицирај за семинарот Агенда на семинарот

По одржаната седница, седма по ред, У.О. на германскиот Хајделберг Институт во Скопје, како пракса од редовната координација помеѓу претседателот, Prof. Dr. Ulrich Zeitel и членовите на нашиот одбор: Prof. Dr. Ronald Gleich, раководител на катедра за контролинг во „Frankfurt School of Finance & Management“, Dr. Brigitte Spielmann, директор на „Welde“; и Prof. Dr. Mike Schulze, Заменик-декан на CBS International Business School, Mainz, Germany, беше поддржана иницијативата за регионален настан „BALKAN BUSINESS WEEK“, кој ќе се одржи од 7 - 11 ЈУНИ 2021 година, во соработка со Академија за банкарство и информатичка технологија | АБИТ.

За таа цел, АБИТ ќе биде дел од Балканската недела на бизнисот од 7 до 11 ЈУНИ | 2021, со ко-организација на ден 3️⃣  и ден 5️⃣  од настанот.

✅ 09.06.2021 | 1-ва Меѓународна конференција за управување со ризици, на тема: 

📌 "Risk Management in the period of Covid-19"

✅ 11.06.2021 | 4-та Меѓународна контролинг конференција, на тема:

📌 "Successful transition with controlling"

За таа цел, за прв пат, под покровителство на повеќе образовни институции за стручна едукација од С.Р. Германија ќе се обработат актуелни теми за регионот, во 5 големи настани, со вкупно 50 говорници, меѓу кои:

-        Prof. Dr. Karl A. Lamers, Deputy Chairman of the Defense Committee of the German Parliament and the President of the NATO Parliamentary Assembly;

-        Prof. Dr. Ulrich Zeitel, IBMHS President Heidelberg, Germany;

-        President of the European Association of Banking Training EBTN (as a part of European Banking Federation)

-        Otto Graf, Ambasador / Deputy German ambassador in North Macedonia;    

-        AHK Delegation of German Industry and Commerce in North Mazedonia;

-        Serbian Economists Association;

-        ATTF Luxemburg;

-        Стопанската комора на Северна Македонија;

-        Сојузот на стопански комори на Северна Македонија;

-        Комората на Северо-западна Македонија;

-        Влијателни банкари и стопанственици од земјата и регионот, како и

-        звучни имиња од стопанско-политичкиот живот и финансиите во ЕУ, регионот и Северна Македонија.  

 

ДЕН 5:

✅ 11.06.2021 | 4-та Меѓународна контролинг конференција, на тема:

SUCCESSFUL TRANSFORMATION WITH CONTROLLING

 

15 lecturers from Europe and the region will speak on the following topics:

 

 1. Controlling in transition – a practical perspective from “Voith”

2.  Value add of controlling within transformation initiatives

3.  Successful transformation with controlling – example in Germany “pilot projects as a transformation accelerator"

4.  Cost management in the crises period – results of new EU study

 5. Making elephants dance - agile planning

6.  Transformation with controlling in the banking sector - example in Serbia (strategic realignment of OTP bank)

7. The event is hosted by Belgrade and Skopje

 

Prof. Dr. Ronald Gleich will speak about "Cost management in the crises period – results of new EU study".

He is Director at Center for Performance Management & Controlling at Frankfurt School of Finance & Management, member of Dean’s Board of IBMHS.EU, Board Member of the IGC, and Board member of ICV.

 

More than 300 participants attended our previous Controlling conferences.

 Stay tuned, more info is coming soon

BALKAN BUSINESS WEEK  5 days with 50 speakers

 

Price: 120 EUR

The second participant at the Conference of the same organization (company) gets a 50% discount.

The third participant of the same organization (company) gets a gratis participation.

 

Language of the Conference:

 At the end of the conference each participant receives a Certificate.

The conference will be held in English.

INFO: academic@abit.edu.mk ; 071 / 215-118Форма за аплицирањеИме:

Презиме:Институција:

ЕМБС:ЕДБ:

Работно место:Телефонски број:

e-mail:
НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ:

АБИТ Скопје, ЕДБ МК: 4058014518250

Уплатата се врши на следниве жиро сметки:

210069343150166 НЛБ Тутунска Банка АД Скопје

200002761797281 Стопанска Банка АД Скопје

370021100109813 Еуростандард Банка АД Скопје

-------------------------------------

PAYMENT DETAILS:

Academy of Banking and Information Technology – Skopje

Bank: NLB Tutunska Banka AD Skopje

Bank address: St. “Majka Tereza” No. 1 Skopje

IBAN: MK07210722000039546

SWIFT CODE: TUTNMK22


Icon

Ул. „Орце Николов“ бр. 75 1000, Скопје (зграда на Македонска берза АД Скопје - први кат)

Icon2

+389 2 312 5500


Site by