БИДИ ОВЛАСТЕН СМЕТКОВОДИТЕЛ СО АБИТ


За сите сметководители и банкари, Академијата за банкарство и информатичка технологија (АБИТ) организира обуки за континуирано професионално усовршување на сметководители и овласетни сметководители. 
Уредно пополнетата пријава која ќе ја најдете на копчето "Аплицирај за семинарот", испратетe ја на следната e-mail адреса:  info@abit.edu.mk                   
Телефони за повеќе информации: 02 3 125 500;  071 215 118 
Цена од 2.000 мкд
Прва Тематска целина од програмата за 2019 година со следните термини:
22 јуни - Битола, хотел Капри 
29 јуни - Охрид, хотел Ројал Вју
01 јуни - Скопје, АБИТ (зграда на Македонска берза)
15 јуни - Тетово, Поранешен испитен центар 
 
На семинарите, како предавачи со особено влијание се вклучени голем дел на истакнати експерти со долгогодишно сметководствено-финансиско и даночно работно искуство (висок менаџмент во банки и фирми, експерти од НБРМ, експерти во УЈП и експерти со 30 годишно искуство во буџетско сметководство и Универзитетски професори). 
АГЕНДА
Мај- Јуни | Ден 1
 
ВРЕМЕ ТЕМА КПУ часови
10:00 - 11:20 МСФИ и МСС 2
11:20 - 12:40 Управување со ризици од перење на пари: обврски кои се однесуваат на сметководителите, know your customer и customer due diligence процедури 2
12:40 - 12:55 Пауза
12:55 - 14:15 Даноци 2
14:15 - 15:35 Законска регулатива 2

 

Icon

Ул. „Орце Николов“ бр. 75 1000, Скопје (зграда на Македонска берза АД Скопје - први кат)

Icon2

+389 2 312 5500


Site by