БИДИ ОВЛАСТЕН СМЕТКОВОДИТЕЛ СО АБИТ


За сите сметководители и банкари, Академијата за банкарство и информатичка технологија (АБИТ) организира обуки за континуирано професионално усовршување на сметководители и овласетни сметководители. 
Уредно пополнетата пријава која ќе ја најдете на копчето "Аплицирај за семинарот", испратетe ја на следната e-mail адреса:  info@abit.edu.mk                   
Телефони за повеќе информации: 02 3 125 500;  070 355 656
Цена од 2.000 мкд
Прва Тематска целина од програмата за 2019 година со следните термини:
09 ноември - Охрид, хотел Ројал Вју
29/30 ноември - Тетово хотел Лирак
16 ноември - Битола, хотел Капри
22/23 ноември - Скопје (АБИТ)
 
На семинарите, како предавачи со особено влијание се вклучени голем дел на истакнати експерти со долгогодишно сметководствено-финансиско и даночно работно искуство (висок менаџмент во банки и фирми, експерти од НБРМ, експерти во УЈП и експерти со 30 годишно искуство во буџетско сметководство и Универзитетски професори). 
 
АГЕНДА
Ноември | Ден 2
 

ВРЕМЕ

ТЕМА

КПУ часови

10:00-11:20

Годишна сметка и финансиски извештаи - Законска Регулатива

2

11:20-12:40

Годишна сметка и финансиски извештаи - Законска регулатива

2

12:40-12:55

ПАУЗА

 

12:55-14:15

МСФИ и ажурирање на МСФИ 

2

14:15-15:35

МСФИ и ажурирање на МСФИ 

2

 Ноември | Ден 2

 

ВРЕМЕ

ТЕМА

КПУ часови

10:00-11:20

Контрола на квалитет во смтководство 

2

11:20-12:40

Контрола на квалитет во смтководство 

2

12:40-12:55

ПАУЗА

 

12:55-14:15

Кодекс на етика на МСФ за професионали сметководителии негово ажурирање

2

14:15-15:35

Кодекс на етика на МСФ за професионали сметководителии негово ажурирање

2


Icon

Ул. „Орце Николов“ бр. 75 1000, Скопје (зграда на Македонска берза АД Скопје - први кат)

Icon2

+389 2 312 5500


Site by