23.09.2019

Certified Accounting Specialist - Level 3


Општи податоци


Локација: Heidelberg Germany
Времетраење: 23/24/25.09.2019 година
Рок за пријавување: до 16 септември 2019

КОНТАКТ ИНФО: +389 2 312 55 00, +389 70 355 656

ЦЕНА:Уплатата за учество на обуката е 79.590 МКД (1290 ЕУР)

АБИТ нуди можност за организиран пат (авионски билет и транспорт на релација аеродром - Манхајм - аеродром) со доплата од 200 ЕУР.

Поради поприлагодливи цени за сместување, АБИТ дава препорака на слушателите за користење на сместувачките капацитети на градот Манхајм, кој е оддалечен 19 km од Хајделебрг и 134 km од аеродормот во Франфурт Хан / или 74 км од меѓународниот аеродром во Франкфурт. Имено, градот Манхајм е еден од најголемите индустриски градови во сојузната покраина (држава) Баден-Виртемберг (Baden-Württemberg) во југозападна Германија. Манхајм е најголемиот град во областа Рајна-Некар која брои околу 2,4 милиони жители.

Напомена: еден од нашите shareholders од С.Р. Германија University оf Applied Management Studies, Mannheim е нашата локација за одржување на настава по програмата Certified Accounting Specialist FORUM program – German Diploma.

Наша препорака за сметување: https://www.nh-hotels.com/hotel/nh-mannheim?campid=8435708&utm_campaign=paid-search_brand&utm_source=google&utm_term=english-all&utm_medium=paid-search&gclid=Cj0KCQjw5MLrBRClARIsAPG0WGxA7_A5ks_Ga-G02t3d_GBLJXJkfKDS2GeqAiDSQEGyMUJet97h1skaAgzaEALw_wcB

Во текот на студискиот престој АБИТ ќе организира посета и предавање од страна на претседтелот и/или членовите на Деканската Управа во Хајделебрг.

Исто така, во текот на студискиот престој АБИТ ќе организира посета на местото каде е направено првото наменско моторно возило „Benz Patent-Motorwagen“ – денес еден од најголемите брендови во автомобилската индустрија „Mercedes–Benz“ (во 1886 год, Карл Бенц го претставува првото наменско моторно возило „Benz Patent-Motorwagen“ на улицата Рингштрасе во Манхајм).

Целна група


Право на запишување на специјализациите имаат сите слушатели кои претходно имаат почетни познавања од сметководството

Содржина


Наставна програма во Хајделберг (С.Р. Германија)

23.09.2019 понеделник

Theory with practical examples from German company - basic level (which is daily routines in accountin of German company)  

10:00 - 11:30

1.1. Group Accounting under IFRS

11:30 – 11:45

Coffee break

11:45 – 13:00

1.2. Specific Accounting Topics under IFRS: e.g. Leasing (IFRS 16), Revenue Recognition (IFRS 15), Financial Instruments (IFRS 9)

13:00 – 14:00

lunch

14:00 – 16:00

1.3. Differences between IFRS Accounting and German Accounting (including EU Directives)

24.09.2019 вторник

Practical working in accounting labaratory (IFRS advance level - case studies)

10:00 - 11:30

2.1. Case Studies on Group Accounting

11:30 – 11:45

Coffee break

11:45 – 13:00

2.2. Case Studies on Specific IFRS Accounting Topics in Germany

13:00 – 14:00

lunch

14:00 – 16:00

2.3. Case Studies on Accounting Differences

25.09.2019 среда

Preparation of Financial Statements in Germany (according the IFRS standards)

10:00 - 11:30

3.1. How to structure an accounting department

11:30 – 11:45

Coffee break

11:45 – 13:00

3.2. Accounting Workflow German GAAP to IFRS

13:00 – 14:00

lunch

14:00 – 16:00

3.3. Digitalization in the Finance Departments

Потврдување и јазик


На крајот, секој слушател добива сертификат за учество на обуката.

Слушателите кои ја имаат поминато обуката за сметководство во АБИТ (ниво 1,2 и 3), ќе се стекнат со Германска диплома за завршена специјалистичка обука по сметководство од FORUM Institute for Management, GmbH од Хајделберг (С.Р. Германија) и висообразовната установа Institute for Business & Management HEIDELBERG – Skopje

Обуката се изведува на англиски јазик.      

Предавачи


  • Проф. д-р Бернд Хакер (Германија)
  • Проф. д-р Роналд Глеих (Германија)
  • Проф. д-р Мајк Шулц (Германија)

Icon

Ул. „Орце Николов“ бр. 75 1000, Скопје (зграда на Македонска берза АД Скопје - први кат)

Icon2

+389 2 312 5500


Site by