CERTIFIED GRAPHIC DESIGNER® 

Предност на New TECK Academy како дел од Institute for Business and Management HEIDELBERG Skopje и Академијата за банкарство и информатичка технологија | АБИТ: 
   - Германска сертифицирана диплома
   - Сигурност (германска програма со предавачи со 20 г. искуство)

  

На крајот на специјализацијата добивате: 
   1. Германска диплома за завршени стручни специјалистички студии со назив: Certified Graphic Designer, издадена од Високообразовната германска научна установа - Институт за бизнис и манеџмент ХАЈДЕЛБЕРГ Скопје
   2. Збогатено портфолио на networking во земјата и странство
   3. Промоција на Вашето CV на настани во земјата и странство
   4. Тутор за поддршка во професијата во првата година после завршување на студиите и
   5. Можност да се стекнете со висока ЕУ плата на пазарот на труд во престижни меѓународни компании во земјата и странство

Без разлика дали тоа е теорија на дизајнот или развој на портфолио, анимација, управување со проекти или веб дизајн, можете да го следите сонот со диплома на графички дизајнер.
Академијата за графички дизајн ќе ве научи на визулено, креативно изразување и пренесување на порака. Ќе ве научи уште еден јазик на комуникација. Насекаде околу нас, каде и да погледнете го гледате допирот на графичкиот дизајнер, филмови, она што го читате, книги, веб-страници, реклами, логоа, постери, флаери и многу други работи.
Академијата за сертифициран графички дизајнер е дизајнирана од страна на академски професори и експерти од областа на графичкиот дизајн, со долгогодишно теоретско и практично искуство. Наменета е се за сите оние кои сакаат да се школуваат, специјализираат, доквалификуваат и да ги развиваат своите вештини во графичкиот дизајн. За сите љубители на уметноста и новите технилогии. Учење и усовршување преку вистински и реални проекти.
Целта е создавање на квалитетни специјализирани кадри конкурентни на пазарот.
Двата од примарните медиуми за прикажување на вашата идна работа се печатените медиуми и интернет, а тука е и веб-дизајнот. Стекнете се со германска диплома и бидете идниот креативен или арт директор, маркетинг специјалист, мултимедијален дизајнер, аниматор или пак фриленсер. 

Напомена


Уписен рок: уписите се во тек

Информации


Вкупен фонд на часови: 360 часови
Времетраење: 1 година
Почеток:  октомври 2021 година
Место: АБИТ (Ул. „Орце Николов“ бр. 75 зграда на Македонска берза 1-ви кат)
Динамика на обуката: три пати во неделата 


exam fee CGD ICGD IICGD III
30 ЕУР 500ЕУР -  30.850 денари 800ЕУР -  49.360 денари  1.200 ЕУР -  74.040 денари

 


Icon

Ул. „Орце Николов“ бр. 75 1000, Скопје (зграда на Македонска берза АД Скопје - први кат)

Icon2

+389 2 312 5500


Site by