Certified Full-Stack Web Developer

Аплицирај за семинарот

CERTIFIED FULL-STACK WEB DEVELOPER® 

Предност на New TECK Academy како дел од Institute for Business and Management HEIDELBERG Skopje и Академијата за банкарство и информатичка технологија | АБИТ: 
   - Германска сертифицирана диплома
   - Сигурност (германска програма со предавачи со 20 г. искуство)
  
   

На крајот на специјализацијата добивате: 
   1. Германска диплома за завршени стручни специјалистички студии со назив: Certified Full-Stack Web Developer, издадена од Високообразовната германска научна установа - Институт за бизнис и манеџмент ХАЈДЕЛБЕРГ Скопје
   2. Збогатено портфолио на networking во земјата и странство
   3. Промоција на Вашето CV на настани во земјата и странство
   4. Тутор за поддршка во професијата во првата година после завршување на студиите и
   5. Можност да се стекнете со висока ЕУ плата на пазарот на труд во престижни меѓународни компании во земјата и странство

Оваа програма е дизајнирана за да создаде Full Stack Web Developers.  Во насока на тоа, програмата за стекнување на германска диплома - Certified Web Developer ќе обезбеди силна основа во повеќе аспекти на:
   - Softver Web Developer, вклучувајќи го Front-End Software Development (клиент софтвер)
   - Back-End Sofware Development (сервер софтвер)
   - Database Software Development и 
   - Cloud Development.
Програмата е дизајнирана од домашни и меѓународни експерти од С.Р. Германија со теоретска основа и многу практична работа и реални проекти.
Предност од изучувањето на оваа програма е тоа што ќе обезбеди практично познавање од сите техники инволвирани при девелопирање на рален проект. Тоа подразбира дека во зависност од потребите, ќе може да девелопирате клиент или сервер софтвер или лесно да се насочите во една од овие насоки. Исто така, по завршувањето на овие стручни студии, слушателите ќе се здобијат со подобро разбирање од сите аспекти на новите технологии кои доаѓаат. 
Слушателите кои ќе се стекнат со Диплома во оваа професија ќе поседуваат широка лепеза на технологии и познанства со кои ќе може брзо да направат прототип апликација, во текот на завршувањето на третото (експертско) ниво од програмата. 
На пазарите на труд (дома и надвор во ЕУ) освен каде што се бара Full Stack Веб Девелопери, сите наши дипломци - специјализанти, може да аплицираат за работа каде што се бара  Front-End, Back-End или Database девелопери.

Напомена


Уписен рок: уписите се во тек

Информации


Вкупен фонд на часови: 460 часови
Времетраење: 1.5 година
Почеток: октомври 2021 година 
Место: АБИТ (Ул. „Орце Николов“ бр. 75 зграда на Македонска берза 1-ви кат)
Динамика на обуката:  два пати во неделата 


exam fee CWD ICWD IICWD III
30 ЕУР 500 ЕУР -  30.850 денари 800 ЕУР -  49.360 денари  1.200 ЕУР -  74.040 денари

 


Icon

Ул. „Орце Николов“ бр. 75 1000, Скопје (зграда на Македонска берза АД Скопје - први кат)

Icon2

+389 2 312 5500


Site by