📆 04.05.2022 “#ControllingWednesday with ABIT“

⏰ 18:00ч
📍 Facebook Live: https://bit.ly/3LIE48a 

Со почеток во 18:00 часот, не пропуштајте го настанот „#ControllingWednesday with ABIT“, како завршно предавање на НИВО 2 од седмата генерација на контролери, бесплатен настан (работилница, дебата и дискусија) од експерти во професијата, со цел - промоција на професијата CONTROLLER, како и промоција на Асоцијацијата за остварување на заеднички интереси на контролерите и унапредување на нивното работење МАКЕДОНСКА КОНТРОЛИНГ АСОЦИЈАЦИЈА.

За таа цел, Академија за банкарство и информатичка технологија - АБИТ, во СРЕДА, како завршно предавање на НИВО 2 од седмата генерација на контролери, во 18:00 часот, ќе организира бесплатен настан (работилница, дебата и дискусија) од експерти во професијата, со цел - промоција на професијата CONTROLLER, како и промоција на Асоцијацијата за остварување на заеднички интереси на контролерите и унапредување на нивното работење МАКЕДОНСКА КОНТРОЛИНГ АСОЦИЈАЦИЈА.

Говорници:
🔘 Драган Илиевски,
АБИТ предавач за контролинг и главен финансиски директор FILA GRUPA ДОО Скопје
🔘 Владимир Давчев,
АБИТ предавач и раководител на секторот за управување со ризици во ХАЛКБАНК АД Скопје
🔘 м-р Оливера Павловска Станојевиќ,
ERP Consultant, Business Analyst and Solution Architect, Infinite Solutions, Skopje
🔘 проф. д-р Синиша Наумоски
АБИТ претседател на Академски совет и професор на MBA in Controlling & Finance Хајделберг Институт во Скопје

Теми:
➡️ ОРГАНИЗАЦИЈА НА КОНТРОЛИНГ НА ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНИ ЕДИНИЦИ: Студија со Frankfurt School of Finance and Management (пополнување на анкетен прашалник со колегите контролери)
➡️ УПРАВУВАЊЕ СО ТРОШОЦИ И СМЕТКОВОДСТВО НА ТРОШОЦИТЕ ВО КРИЗА

Агенда:
🕑 18:00 - 18:15 Отворање на дебата и презентација на наведените теми
🕑 18:15 - 19:30 Дискусија на темите и прашања од гостите
🕑 19:30 - 19:45 Пауза/Затворање на дебата
🕑 19:45 - 21:00 Работилница за ниво 2 од програмата (од затворен карактер)

----------------------

Најавуваме 📢 5th CONTROLLING CONFERENCE | 28 ЈУНИ, 2022
Тема: „CHALLENGES IN CONTROLLING: Sustainability | New business models | Transformation & Crisis“
Настан за цел Балкан, а во партнерство со најпрестижните образовни институции од Германија | Frankfurt School of Finance & Management | Institute for Business & Management Heidelberg Skopje| FORUM Institut für Management GmbH
Говорници: експерти од областа на финансиите и контролингот од Германија и регионот.


Icon

Ул. „Орце Николов“ бр. 75 1000, Скопје (зграда на Македонска берза АД Скопје - први кат)

Icon2

+389 2 312 5500


Site by