10.12.2020

👉 Успешно заврши еден од најголемите #АБИТ настани за 2020
👇
ТРЕТА конференција за спречување на перење пари и финансирање тероризам, на тема:
📌 „ВЛИЈАНИЕТО НА КОВИД-19 ВРЗ НАПОРИТЕ ОД СТРАНА НА ВЛАДАТА И ПРИВАТНИОТ СЕКТОР ВО БОРБАТА ПРОТИВ ПЕРЕЊЕ НА ПАРИ И ФИНАНСИРАЊЕ НА ТЕРОРИЗАМ“👉 Успешно заврши еден од најголемите #АБИТ настани за 2020
👇
ТРЕТА конференција за спречување на перење пари и финансирање тероризам, на тема:
📌 „ВЛИЈАНИЕТО НА КОВИД-19 ВРЗ НАПОРИТЕ ОД СТРАНА НА ВЛАДАТА И ПРИВАТНИОТ СЕКТОР ВО БОРБАТА ПРОТИВ ПЕРЕЊЕ НА ПАРИ И ФИНАНСИРАЊЕ НА ТЕРОРИЗАМ“ 🇪🇺
✅ За таа цел, макеодската банкарска академија АБИТ и германскиот Институт Хајделберг во Скопје ќе излезат со официјални заклучоци од настанот.
🎙 1️⃣3️⃣ Говорници | 🧑‍👩 1️⃣2️⃣0️⃣ учесници
▶️ д-р Роналд Глеих, членот управата на Хајделберг Институт во Скопје (Frankfurt School of Finance & Management) 🇩🇪
▶️ Рене Десбиол, Директорот на здружението на банки на Франција 🇫🇷
▶️ Љупчо Николовски, заменик на претседателот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси во Владата на Република Северна Македонија 🇲🇰
▶️ Викторија Глигорова, Генералната директорка на Секторот за супервизија на НБРСМ 🇲🇰
▶️ д-р Виктор Димовски, директор на Агенцијата за национална безбедност на Р.С.М. 🇲🇰
▶️ Арафат Муареми, директор на Управата за финансиска полиција на Р.С.М. 🇲🇰
▶️ Блажо Трендафилов, директор на Управата за финансиско разузнавање на Р.С.М. 🇲🇰
▶️ МИРИАЗИ ТУЧ - виш експерт за усогласеност во #ESBanque (Франција) 🇫🇷
▶️ м-р Маја Андреевска Блажевска, NBG Bank Malta Ltd (Малта) 🇲🇹
▶️ проф. д-р Злате Димовски, Факултет за безбедност 🇲🇰
▶️ доц. д-р Ивица Симоновски, Управата за финансиско разузнавање на Р.С.М. 🇲🇰
▶️ м-р Глигор Пандиловски, Стопанска банка АД Скопје 🇲🇰
▶️ д-р Искра Ивановска Стојановска, НБРСМ 🇲🇰


Icon

Ул. „Орце Николов“ бр. 75 1000, Скопје (зграда на Македонска берза АД Скопје - први кат)

Icon2

+389 2 312 5500


Site by