CERTIFIED MOBILE APP DEVELOPER® 

Предност на New TECK Academy како дел од Institute for Business and Management HEIDELBERG Skopje и Академијата за банкарство и информатичка технологија | АБИТ: 
   - Германска сертифицирана диплома
   - Сигурност (германска програма со предавачи со 20 г. искуство)
  
  

На крајот на специјализацијата добивате: 

   1. Германска диплома за завршени стручни специјалистички студии со назив: Certified Mobile App Developer, издадена од Високообразовната германска научна установа - Институт за бизнис и манеџмент ХАЈДЕЛБЕРГ Скопје 
   2. Збогатено портфолио на networking во земјата и странство
   3. Промоција на Вашето CV на настани во земјата и странство
   4. Тутор за поддршка во професијата во првата година после завршување на студиите и
   5. Можност да се стекнете со висока ЕУ плата на пазарот на труд во престижни меѓународни компании во земјата и странство

Развојот на мобилните апликации за популарната Android платформа подразбира развој на front-end апликации кои работат на мобилниот телефон но и back-end апликации кои работат во компјутерскиот облак. Програмата ќе обезбеди основни знаења за целосен развој на вакво софтверско решение. Академијата за сертифициран програмер за мобилни апликации е дизајнирана од страна на професори и експерти во областа на информатиката, со долгогодишно практично искуство.
На академијата ќе се креираат професионалци спремни да одговорат на предизвиците и да ги следат модерните текови во областа на развојот на мобилните апликации и потребниот back-end софтвер. Низ фузија на теоретски основи со многу практична работа ќе се стекнете со неопходните вештини за развивање на цел софтверски проект наменет за користење на мобилни уреди.
Академијата е идеална за сите кои се вклучени во процесите на дизајн на софтвер за мобилни уреди, како и за оние кои би сакале да се преквалификуваат и да продолжат со професионална кариера во оваа област.

Напомена


Уписен рок: уписите се во тек

Информации


Вкупен фонд на часови: 270 часови
Времетраење: 1 година
Почеток: октомври 2021 година
Место: АБИТ (Ул. „Орце Николов“ бр. 75 зграда на Македонска берза 1-ви кат)
Динамика на обуката: три пати во неделата

 

exam fee CFMAD 1CFMAD 2CFMAD 3    CFMAD 4       
30eur 480 ЕУР -  29.616 денари 660 ЕУР -  40.722 денари  680 ЕУР -  41.956 денари 680 ЕУР -  41.956 денари
   

Icon

Ул. „Орце Николов“ бр. 75 1000, Скопје (зграда на Македонска берза АД Скопје - први кат)

Icon2

+389 2 312 5500


Site by